Середа, 24.04.2024, 17:42 | Приветствую Вас Гість

Газета "Ярмарок"

Главная » 2009 » Листопад » 9 » Каліфорнійського грипу в Кагарлицькому районі не зареєстровано
Каліфорнійського грипу в Кагарлицькому районі не зареєстровано
22:40
Про ситуацію з гострими распіраторними захворюваннями в районі та готовність медичних закладів розповідає головний лікар ЦРЛ Віктор Кулініченко.

- На 8-му годину ранку 2 листопада по району офіційно зареєстровано 34 звернення з ГРЗ. 20 осіб госпіталізовано, серед них і дві вагітні жінки.

Ситуація в районі на даний час контрольована. Вона підпадає під категорію звичайного сезонного грипу. Тож панікувати не варто. Ми працювали в режимі підвищеної готовності ці вихідні й надалі будемо працювати в такому ж режимі.

Хочу зазначити, що лікарня переходить на шестиденний робочий тиждень - буде вестися прийом в поліклініці й працюватимуть всі стаціонарні відділення. В суботу поліклінічне відділення буде працювати до 14.00.

На випадок ускладнення ситуації ми готові розгорнути додаткові ліжка. Зроблено це буде в гінекологічному відділенні, травматологічному крилі хірургічного відділення та в інфекційному відділенні.

Єдине, що нині є для нас проблемним - відсутність постільної білизни. Тому я звертаюсь до підприємців, небайдужих людей з проханням допомогти вирішити це питання.

Хочу наголосити, що в даній ситуації, як і завжди при інфекційних захворюваннях, дуже важливим є вологе прибирання приміщень. І бажано з додаванням дезинфікуючих розчинів. Одним з таких розчинів є звичайна "Білизна”. Потрібно часто провітрювати кімнати. Також необхідно обов’язково мити руки з милом.

Стосовно забезпечення ліками, то на сьогодні ми маємо певний їх запас. Також нам виділено кошти для придбання більшої кількості необхідних в таких випадках медикаментів для швидкої допомоги і невідкладної допомоги.

Є в нас і невеликий запас "Таміфлю”. Ці ліки будуть використовуватись для лікування хворих, які дійсно потребують його використання відповідно до стану їх здоров’я. З профілактичною метою його ми використовувати не будемо. Тим більше, що стосовно цього немає й однозначної думки фахівців.

Наступне питання - вакцинація. За медичними канонами, для того, щоб сформувався імунітет, вакцинацію потрібно провести за 30 — 40 днів до епідемічного сезону. Тобто імунітет просто може не встигнути сформуватись.

Для підсилення імунітету в домашніх умовах потрібно більше вживати в їжу салатів, овочів, фруктів. Залишаються повноцінними продуктами часник і цибуля.

Залишається актуальним здоровий спосіб життя. Алкоголь аж ніяк не підтримує імунітет на належному рівні. І думка, що він може призупинити грип, є хибною.

Також ми запроваджуємо гарячу телефонну лінію. В нас цілодобово працює телефон приймального відділення - 5-14-33, цілодобово працює телефон на швидкій допомозі - 6-10-87. Сьогодні ми додатково, окрім автомобілів швидкої допомоги, використовуємо ще два автомобілі. Тож при потребі, додому лікаря можна викликати за телефоном 5-19-73, в кого захворіли діти - телефонуйте в дитячу консультацію - 5-16-82.

Категория: Новини Кагарлицького району | Просмотров: 944 | Добавил: yarmarok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Разделы новостей
Новини сайту [21]
Новини сайту
Новини газети "Ярмарок" [5]
Новини газети "Ярмарок"
Новини Миронівського району [21]
Новини Миронівського району
Новини Кагарлицького району [24]
Новини Кагарлицького району
Новини Богуславського району [1]
Новини Богуславського району
Новини Рокитнянського району [0]
Новини Рокитнянського району
Новини Обухівського району [2]
Новини Обухівського району
Статті про місцеві події [11]
Статті про місцеві події
Форма входа
Календарь новостей
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
На цьому сайті Ви знайшли, те що шукали?
Всього відповідей: 427
Мини-чат
200