П'ятница, 29.03.2024, 18:01 | Приветствую Вас Гість

Газета "Ярмарок"

Главная » 2009 » Грудень » 28 » Daily Telegraph: Чеченський президент каже, що Захід хоче зруйнувати Росію
Daily Telegraph: Чеченський президент каже, що Захід хоче зруйнувати Росію
12:03
Рамзан Кадиров, 33 річний колишній повстанець, що став кремлівським прихильником, каже, що минулорічна атака Грузії, союзника США, на проросійський повсталий регіон Південної Осетії була частиною західної змови для захоплення всього кавказького регіону.
«Якщо вони отримують контроль над Кавказом, Ви можете казати, що вони отримують контроль фактично над всією Росією, тому що Кавказ це наш хребет» - каже Кадиров.
Розмова відбувалася в його екзотичному приватному офісі біля Гудермесу за чеченською столицею Грозним. Комплекс приміщень для звірів, іподром для його коней, два великі золоті леви, що охороняють вхід і штучна гора підсвічена вночі різними кольорами.
«Російський уряд слід опрацювати стратегію, слід наступати» - говорить Чеченський президент.
"...Грузія, Південна Осетія, Україна, всі вони будуть знову і знову. Це все російський приватний клопіт. Чому ми маємо все це терпіти, якщо можемо вирвати проблеми з коренем? Ми велика країна, ми маємо все – армію, технології. Ми маємо наступати».
Батько Кадирова був повсталим муфтієм, що разом з сином змінив фронт у 1999 році, після початку Другої чеченської війни. Ахмад став президентом в 2003 році, але був підірваний бомбою вже наступного року.
Рамазан наслідував його в 2007 році, розбив повстанський спротив, відновив зруйновану республіку і привабливе ісламське правління.
Кадиров заперечує в інтерв’ю обвинувачення правозахисників, що він винен у вбивстві активістів, журналістів і опонентів в Росії і за її межами.
Одягнений в темно синю Ralph Lauren оксамитову сорочку, його волосся і борода акуратно розчесані, Кадиров приязно посміхається, але починає пожвавляться при питанні, чому так багато його опонентів дома і закордоном загинули від насильницької смерті.
Правозахисні групи пов’язують його з вбивствами журналістки Анни Політковської, активістки Натальї Естемірової, опозиціонерів - чеченських емігрантів в Австрії і Туреччині і керівників чеченських суперницьких кланів, що загинули в Москві і Дубаї.
Кадиров, супроводжуваний озброєною охороною у чорній уніформі з його ініціалами, каже, що він особисто допомагав багатьом жертвам та їхнім сім'ям і не був їхнім ворогом.
«Я не хочу вбивати», каже він. «Хто за мене боротиметься? Я борюся з тероризмом. Як мені захищатися? Хто за мене захищатиме. Я захищаю людей з Москви і Санкт-Петербургу, щоб вони могли мирно жити. Вони обвинувачують мене у вбивстві жінок і дітей. Це неправда».
Кадиров відмітає обвинувачення ісламістського сайту Доку Умарова, біглого чеченського повстанського лідера, у організації бомбової атаки 27 листопада, коли було підірвано потяг Москва-СПб і вбито 26 людей. Він каже, що Умаров жив в печері в горах і не знає, що робилося.
«Сьогодні залишилося дуже мало повстанців», каже він. «В цьому році ми знищили велику кількість терористів в (сусідніх російських республіках) Інгушетії, Дагестані і Чечні».
На питання, як багато їх залишилося, Кадиров заявляє «Якщо я знатиму скільки і де, я знищуватиму їх як і раніше».
Кадиров каже, що повстанська діяльність здійснюється на західні гроші і західною зброєю.
«Захід фінансує їх», каже він. «Я офіційно заявляю: ті хто зруйнував Радянський Союз, ті хочуть зруйнувати Російську Федерацію, вони стоять за цим».
Президент США Барак Обама запропонував перезавантажити відносини з Росією після напруження часів президентства Дж.Буша, і Кадиров каже, що для Вашингтону буде краще, якщо США проводитимуть більш дружню політику стосовно Росії.
«І якщо ні», він додає, «ми маємо дуже сильного політика світового рівня Владимира Владимировича Путіна. Ни ні у світі немає нікого, хто рівний йому».
Кадиров робив кілька посилань на Путіна, російського прем’р-міністра і найвпливовішого політика, протягом свого годинного інтерв’ю на минулому тижні, але жодного разу не згадав російського Президента Дмитра Мєдвєдєва.
Намагаючись бути скромним і бажаючи продемонструвати лояльність Кремлю, Кадиров потискає плечима на питання щодо можливості розширення відповідальності за Кавказ, як підказують деякі російські медіа, або про похід на другий термін в Чечні після закінчення терміну в 2011 році.
Кадиров каже, що президентство є складною роботою і хоче присвячувати більше часу своїм сьома дітям і вивченню Ісламу. У його офіційній резиденції є величезна приватна мечеть, яку видно з чудових парадних сходів головного будинку.
«Щоб потрапити до раю, ми маємо працювати дуже важко», каже він. «Я хочу потрапити в рай, тому я намагатимусь молитися більше».

Категория: Новини сайту | Просмотров: 932 | Добавил: yarmarok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Разделы новостей
Новини сайту [21]
Новини сайту
Новини газети "Ярмарок" [5]
Новини газети "Ярмарок"
Новини Миронівського району [21]
Новини Миронівського району
Новини Кагарлицького району [24]
Новини Кагарлицького району
Новини Богуславського району [1]
Новини Богуславського району
Новини Рокитнянського району [0]
Новини Рокитнянського району
Новини Обухівського району [2]
Новини Обухівського району
Статті про місцеві події [11]
Статті про місцеві події
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
На цьому сайті Ви знайшли, те що шукали?
Всього відповідей: 427
Мини-чат
200