Четвер, 02.05.2024, 08:56 | Приветствую Вас Гість

Газета "Ярмарок"

Главная » 2009 » Липень » 21 » Ставівчани не збавляють активності
Ставівчани не збавляють активності
12:06
Слідом за Мирівкою, першу Грантову угоду з проектом ЄС/ПРООН (Програма розвитку ООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду) підписала громадська організація Ставів. І це при тому, що ставівчани тільки в останній момент в ході конкурсного відбору були включені в число 4 сільських рад району - реалізаторів проекту.
“Саме ініціативність активу села стала запорукою того, що сільська рада Ставів, яка не була включена навіть в резервний список претендентів для участі в Проекті, дістала це право, - зазначив у виступі на зібранні громадської організації координатор Проекту ООН в Київській області Сергій Чуткий. - Тим приємніше, що з останніх вони стали одними з перших, хто почне реалізацію своїх планів. І ми дуже сподіваємось, що таку ж активність ставівчани проявлятимуть і надалі”.
А плани у громадської організації Ставів полягають у тому, щоб, як і в Мирівці, замінити в школі старі вікна на металопластикові. Загальна вартість такого проекту поліпшення енергозбереження складає близько 148 тисяч гривень, половину з яких ставівська організація одержить від ООН. Фінансування здійснюватиметься трьома траншами, перший з яких має надійти через місяць після підписання Грантової угоди.
“Школі вже тридцять років. Більшість вікон потрухли, деформувалися, що позначалося на температурному режимі закладу у зимовий період, - зазначив директор ЗОШ і керівник громадської організації Анатолій Глобенко. - Таких великих коштів на їх заміну ми б не одержали ні з районного, ні, тим паче, із сільського бюджетів. Тому мені хочеться подякувати і представникам ООН, і керівникам районної влади, і активу села, який допоміг керівникам зібрати від громади 5 відсотків коштів від визначеної суми, за те, що спільними зусиллями нам удається вирішити дану проблему. Як і багатьох інших”.
Із щирими вітаннями з приводу неординарної події в селі, а також з побажаннями успішно довести реалізацію проекту до кінця перед присутніми виступили заступник голови, керівник апарату РДА Надія Черничко та голова села Володимир Михайленко.
Кульмінацією ж події стало підписання Грантової угоди. Від ставівчан це зробив голова громадської організації села, директор школи Анатолій Глобенко.
- Справу, за яку ви взялися, ви робите для себе, для своїх дітей, - зазначив на закінчення зібрання координатор Проекту ООН в Київській області Сергій Чуткий. - Тому найголовнішим завданням громади має стати постійний контроль за витрачанням коштів і якістю робіт. Виділені гроші мають використатися з найбільшою ефективністю і користю для дітей.
Крім цього, він наголосив, що за використання кожного траншу громадська організація, її виборчі органи мають прозвітуватися перед представниками ООН. Від того, як грамотно, чітко і вчасно це буде зроблено, залежатимуть терміни надходження наступних після першого грантів.
У свою чергу, голова громадської організації села Анатолій Глобенко проінформував присутніх, що для реалізації проекту на тендерній основі визначено виконавця робіт із заміни вікон, підготовлено від-повідні документи і т. д.
Категория: Новини Кагарлицького району | Просмотров: 845 | Добавил: yarmarok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Разделы новостей
Новини сайту [21]
Новини сайту
Новини газети "Ярмарок" [5]
Новини газети "Ярмарок"
Новини Миронівського району [21]
Новини Миронівського району
Новини Кагарлицького району [24]
Новини Кагарлицького району
Новини Богуславського району [1]
Новини Богуславського району
Новини Рокитнянського району [0]
Новини Рокитнянського району
Новини Обухівського району [2]
Новини Обухівського району
Статті про місцеві події [11]
Статті про місцеві події
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
На цьому сайті Ви знайшли, те що шукали?
Всього відповідей: 427
Мини-чат
200