Четвер, 02.05.2024, 15:37 | Приветствую Вас Гість

Газета "Ярмарок"

Главная » 2009 » Червень » 18 » Через терни до зірок
Через терни до зірок
13:40

Ось і закінчився ще один навчальний рік... Для учнів нашого класу він був особливий. Адже ми з молодших школярів спочатку боязко й несміливо, а потім впевнено і рішуче перетворилися на учнів середньої ланки ліцею. І ми пишаємося, що склали гідну конкуренцію старшим товаришам та здобули аж 10 пелюсток - ознак наших перемог в різних конкурсах - всього на одну менше від 8 класу - переможців!

Закінчуємо ми навчання з міцними знаннями та хорошими оцінками. І завжди беремо активну участь в позакласному житті ліцею.

Учні нашого класу є активними учасниками літературної студії «Гренада», якою керує Н.Є. Баскевич. Там ми маємо змогу творити та друкувати свої перші поезії. Так, взимку відбулося виїзне засідання клубу в село Сущани, де більшість учнів нашого класу декламувала свої вірші. На поетичні рядки нас надихає зоряне небо. Учні нашого класу успішно склали моніторинг з астрономії. А Аліна Соломченко зайняла І місце в районно- му етапі конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Відповідально поставилися ми до підготовки свята Нового року. Так, ми підготували чудовий вальс, який захопив усіх присутніх. На конкурсі «Збережи ялинку» ми представили багато виробів, які закликали берегти живе вічнозелене деревце і обійтися на свято без нього.

Учні нашого класу брали активну участь у проведенні лінійок: до Тижня іноземних мов, Тижня географії, Свята 8 березня. Піснями та гуморесками вітали дівчата хлопців і до 23 лютого.

Багато серед нас є і справжніх митців. Єгор Громико, учень Кагарлицької районної школи мистецтв, зайняв І місце в обласному конкурсі баяністів. Дівчата, учасниці танцювального гуртка ліцею під керівництвом Є.В.Разбейкової, є постійними лауреатами різноманітних конкурсів та улюбленцями сцени Кагарлицького центру культури і дозвілля.

Захоплюються наші однокласники і роботою в гуртках районного Центру дитячої та юнацької творчості, і там мають свої перемоги. Денис Курінний зайняв І місце на виставці виробів-оберегів гуртка “Берегиня” та є ведучим на багатьох концертах.

Розуміємо ми і важливість збереження природи та примноження її багатств. Беручи участь в заході «Юні друзі Кагарлицького парку» ми посадили 2 яблуньки на при-шкільній ділянці та не раз упорядковували територію Кагарлицького парку.

Не залишатися осторонь людської біди вчать нас наші вчителі та старші учні. І ми з радістю спішимо допомогти всім, кому можемо. Так, ми активно збирали кошти для незрячих дітей в акції «Від серця до серця» - і кожен, хто отримав за зібрані кошти символічне сердечко, з гордістю приклеїв його до щоденника чи шкільної форми.

Урочисто 9 травня вітали ми наших ветеранів. Квітами, добрими побажаннями, повагою віддячували їм за мирний сьогоднішній день. Відвідали ми і ветеранів, які за станом здоров’я не змогли прийти на свято. Ми привітали їх квітами та листівками.

Дуже весело і цікаво було проведено родинне свято «Моя класна родина», де і учні нашого класу, і наші рідні, запрошені на це свято, відчули себе однією великою дружною родиною.

І кожен день в кожній справі з нами - наш класний керівник Галина Іванівна Карпенко. Підкаже, порадить, підтримає, допоможе. З нею ми завжди відчуваємо натхнення і сили, впевнено долаємо проблеми.

І хоч як нам було важко спочатку, ми згадуємо минулий навчальний рік з вдячністю. Нас постійно залучали до подій шкільного життя, не боялися довіряти важливі доручення, відповідальні завдання, помічали наші таланти, заохочували за вдало виконану роботу. Для наших батьків пос-тійно проводилися психолого-педагогічні семінари за участю шкільного психолога, а вони вдома теж допомагали нам ставати дорослішими, навчали бути більш організованими. Нам здається, що ми вдало змогли пройти цей нелегкий 5 клас і тепер, спільними зусиллями всього шкільного колективу, стаємо гідною зміною для старших учнів.

Дякуємо і своїй першій вчительці Світлані Миколаївні Рябокінь, адже це саме вона навчила нас бути в кожній справі першими.

І ось, нарешті, - останній дзвінок. Ми так його чекали! Але чомусь на серці - легкий смуток, адже пройшов один з найцікавіших років нашого ліцейного життя - 5 рік. Такого вже не буде...

Та наступний рік ми будемо чекати з нетерпінням. І намагатимемося знову доводити всім, що ми - у всьому перші!

Категория: Новини Кагарлицького району | Просмотров: 1133 | Добавил: yarmarok | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Меню сайта
Разделы новостей
Новини сайту [21]
Новини сайту
Новини газети "Ярмарок" [5]
Новини газети "Ярмарок"
Новини Миронівського району [21]
Новини Миронівського району
Новини Кагарлицького району [24]
Новини Кагарлицького району
Новини Богуславського району [1]
Новини Богуславського району
Новини Рокитнянського району [0]
Новини Рокитнянського району
Новини Обухівського району [2]
Новини Обухівського району
Статті про місцеві події [11]
Статті про місцеві події
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
На цьому сайті Ви знайшли, те що шукали?
Всього відповідей: 427
Мини-чат
200